Skip to main content
[trx_block]

Fietsproject, 2009 voor commencal Supreme mini DH. Het doel van het project was om de fiets geschikter te maken voor fietsen in Trail- en All Mountain-stijl. Het uitgangspunt was een 26 ″ fiets van ongeveer 16 kg. In de loop der jaren is de fiets gebruikt om over paden te rijden en het is een erg leuke fiets gebleken voor veel verschillende toepassingen. Daarom is de fiets geselecteerd voor het Renewal-project.

[/trx_block]
[trx_columns][trx_column_item]

Deze fiets heeft ook een retro-gevoel tot de leeftijd van 11 jaar. Mountainbikes hebben de afgelopen jaren zoveel ontwikkeld dat zelfs 10-jarige fietsen in de ogen van een hobbyist retro kunnen zijn.

Vintage spirituele stalen kettingarmband aan de rechterkant – herenarmbanden

[/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6116″][/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space][trx_image url=”6152″ title=”Commencal Supreme mini dh Trail conversion 27.5“”][vc_empty_space]
[trx_block]

Het project werd uitgevoerd met een minimaal budget, waarbij voornamelijk de gebruikte onderdelen werden gebruikt. De oude DHX5.0-spiraalveerschok is vervangen door een vosvlotterluchtschok. De wielen zijn een paar jaar oude Mavic Crossmax enduro 27,5 inch. Grotere wielen passen heel goed in het oude Fox-vlotterfront en er was net genoeg ruimte op het frame. De oude zadelpen van Thompson werd veranderd in een eenmalige liftpost. Het 32T ovale wiel werd veranderd in een voortandwiel.

[/trx_block][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6256″][/trx_column_item][trx_column_item]

Het project is gestart met de demontage van een hele fiets. De originele turquoise kleur van het frame moest verdwijnen en het frame werd genomen voor zandstralen. Na het zandstralen van het frame zijn alle lagers in het frame teruggeplaatst. Daarna werd de bouw voortgezet met het zoeken naar geschikte onderdelen en de opbouw van de fiets.

[/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6161″][/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6143″][/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6134″][/trx_column_item][trx_column_item]

Om de fiets af te maken, bleken de Decals van hetzelfde jaar model Commencal Supreme DH world cup limited edition geschikt te zijn voor die fiets. Het kleurrijke getapete gezandstraalde frame en de gele wafels van mavic passen goed bij elkaar.

Bike Men’s Jewelry – Heren sieraden

[/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_content][trx_image url=”6179″][/trx_content][vc_empty_space]
[trx_content][trx_image url=”6125″][/trx_content][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6213″][/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6222″][/trx_column_item][/trx_columns]